یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: سرپرست اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا گفت: ثبت‌نام کنکور در مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاه‌های مختلف از جمله ایامی است که زمینه فعالیت سودجویانه مجرمان اینترنتی را فراهم می‌آورد

لذا پیش‌بینی می‌شود طراحی صفحات جعلی (فیشینگ) پرداخت آنلاین، انتشار مطالب و تبلیغات کذب در فضای مجازی افزایش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش اظهار کرد: والدین در این زمان که همراه با استرس فرزندان همراه خواهد بود، نقش بسیار مهمی بر عهده دارند. آنها باید همراه فرزندان خود نسبت به ثبت‌نام و تهیه جزوات مناسب دقت لازم را داشته باشند.

سرپرست اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری پليس فتا ناجا ادامه داد: ثبت‌نام کنندگان مراکز آموزش عالی باید مراقب کی لاگرها نیز باشند و در صورت ثبت‌نام در کافی‌نت‌ها و ... مواظب باشند سخت‌افزار و نرم‌افزار کی لاگر بر روی سیستم‌ها نصب نشده باشد.

وی طراحی صفحات پرداخت جعلی را یکی از مهمترین شگردهای سرقت اطلاعات دانست و گفت: فیشینگ صفحه‌ای جعلی است که افراد سودجو برای به سرقت بردن اطلاعات خصوصی از قبیل اطلاعات بانکی، نام‌های کاربری و ... طراحی می‌کنند و در ادامه اقدام به برداشت وجه از حساب‌های کاربری قربانیان می‌کنند. صفحات ثبت‌نام در کنکور و پرداخت وجوه مورد نیاز از جمله مواردی هستند که این روزها بازدیدکنندگان بسیاری دارند و همین بازدید بالا زمینه را برای فعالیت مجرمانه فراهم می‌آورد تا کلاهبرداران از کم‌توجهی و کم‌دقتی قربانیان نهایت استفاده را کرده و اطلاعات آنها را به سرقت ببرند.

این مقام آگاه در خصوص راه‌های شناسایی صفحات جعلی موسوم به فیشینگ گفت: توجه به آدرس سایت‌ها که در آدرس بار (url) نوشته می‌شود یکی از نکات مهم و کلیدی برای جلوگیری از سوءاستفاده فیشرها است. کاربران باید دقت داشته باشند در شگرد فیشینگ، فیشرها سعی می‌کنند صفحاتی کاملا ًشبیه به صفحه اصلی ایجاد کنند. آدرس این صفحات تفاوت بسیار جزئی با آدرس سایت اصلی دارند. پس همیشه خود آدرس سایت را وارد کنید.

وی با اشاره به پروتکل ssl به کنکوری‌ها و کلیه کاربران اینترنت توصیه کرد: تمامی سایت‌های مهم در فرم‌های ورود اطلاعات خود از ارتباط امن https استفاده می‌کنند. پس نباید از این نکته غافل شد، هر چند نشانه امنیت کامل به صورت 100 درصد نیست.

سرپرست اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا به پیغام‌ها و تبلیغاتی با عنوان «قبولی تضمینی» اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو با انتشار مطالب جذاب و اغواکننده سعی می‌کنند توجه داوطلبان کنکور را به خود جلب کنند و با برپایی سایت‌های مختلف و با عناوین جذاب از جمله قبولی تضمینی، فروش سوالات کنکور، فروش جزوات برتر و ... اقدام به دریافت وجوهی با مبالغ بالا کرده و کنکوری‌ها را مورد سوءاستفاده قرار می‌هند.

وی در انتها از کلیه هموطنان درخواست کرد در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ثبت گزارش مردمی اطلاع دهند.

کد خبر 286708

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha